Το σχολείο μας

Το μουσείο μας

Το Μουσείο Μαθητικής Ζωής που στεγάζεται στο 5ο Δημ. Σχολείο Βριλησσίων, εγκαινιάστηκε το Μάιο του 2010 και διαθέτει δύο χώρους.

Στην πρώτη αίθουσα τα ξύλινα θρανία, το βάθρο με την έδρα, η ξυλόσομπα, ο μαυροπίνακας και η βέργα του δασκάλου ψιθυρίζουν στον επισκέπτη τις δύσκολες συνθήκες της μεταπολεμικής εκπαίδευσης, ενώ στη δεύτερη η υποτυπώδης γραφική ύλη που υπήρχε τότε, τα παλαιά βιβλία του Οργανισμού, τα διορθωμένα τετράδια, οι μαθητικές ποδιές, οι σάκες, τα σχολικά βοηθήματα και τα ποικίλα άλλα εκθέματα δίνουν μια εικόνα για το πώς μάθαιναν γράμματα ο παππούς και η γιαγιά.

Το Μουσείο Μαθητικής Ζωής, μέσω των εκθεμάτων και των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων που πραγματοποιεί, δίνει την ευκαιρία στη νεότερη γενιά να γνωρίσει το παρελθόν, να εκτιμήσει το παρόν και να συνειδητοποιήσει ότι το δέντρο δε μεγαλώνει μόνο από τα κλαδιά του, αλλά και από τις ρίζες του.

Για τις επισκέψεις στο Μουσείο Μαθητικής Ζωής οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να επικοινωνούν στο τηλ. 210.81.00.745 κάθε Τετάρτη 12:00-14:00 με τις υπεύθυνες του προγράμματος κα Άντα Ευαγγέλου και κα Γιολάντα Τσορώνη (παρακαλείσθε να τηρείτε τον προτεινόμενο χρόνο επικοινωνίας δεδομένου ότι το Μουσείο στεγάζεται σε σχολικό χώρο και η τηλεφωνική γραμμή μπορεί να απασχοληθεί μόνο τότε). 

Είσοδος ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

 

Δάσκαλοι
Μαθητές
Ανακοινώσεις
Σύνδεσμοι
Φωτογραφίες
Το μουσείο μας
Επικοινωνία
Δημοσιεύσεις
 
All rights © 2011 - Δημιουργία ιστοσελίδας:Νίκος Πάσχος - Φωτογραφίες,επιμέλεια κειμένων:Στέλλα Πολίτου
Ενημέρωση ιστοσελίδας:Χατζηδημητρίου Σοφία