Ενημερώσεις

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά

Προς: Τους γονείς και Κηδεμόνες των μαθητών/τριών του Σχολείου μας 

Εύχομαι να είστε υγιείς και ασφαλείς.

 Από  τη Δευτέρα 1η Ιουνίου, όπως ήδη γνωρίζετε, θα επαναλειτουργήσουν τα δημοτικά σχολεία και τα μαθήματα θα παραταθούν μέχρι την Παρασκευή 26 Ιουνίου.Το Ολοήμερο πρόγραμμα δε θα λειτουργήσει.Τα μαθήματα θα ξεκινούν  στις 08.15΄  και όλοι οι μαθητές θα σχολάνε στις  13.15΄.

  Θα υπάρξουν δύο ζώνες λειτουργίας του Σχολείου. Οι μαθητές θα προσέρχονται στο Σχολείο σε εκ περιτροπής υπο-τμήματα (που θα προκύψουν από τη διαίρεση του τμήματος στα δύο), με στόχο τη μείωση του συγχρωτισμού εντός της ίδιας αίθουσας. Η απόσταση μεταξύ των μαθητών θα είναι 1,5 μέτρα και ο ανώτερος αριθμός μαθητών εντός της τάξης 15 άτομα.

  Θα πραγματοποιείται εκ περιτροπής διδασκαλία στα δύο υπο-τμήματα.  Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή θα πηγαίνει στο σχολείο το μισό πρώτο τμήμα και Τρίτη-Πέμπτη το άλλο μισό δεύτερο τμήμα, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα γίνεται το αντίστροφο.

Τα ολιγομελή τμήματα (ως 15 μαθητές) θα μπορούν να λειτουργούν καθημερινά.

  Η προσέλευση και η αποχώρηση  των μαθητών των μικρότερων τάξεων Α,΄Β΄,Γ΄ και των αδελφών τους θα γίνεται από την οδό Αρετής, ενώ των τάξεων Δ΄,Ε΄ και ΣΤ΄ από την οδό Αλφειού, φροντίζοντας να τηρούνται οι αποστάσεις. Πρωινή συγκέντρωση μαθητών στον προαύλιο χώρο, πριν την έναρξη του προγράμματος δε θα πραγματοποιείται και η καθιερωμένη διαδικασία θα γίνεται εντός των αιθουσών.

  Οι μαθητές των μικρότερων τάξεων θα έχουν διαφορετικό χρόνο διαλείμματος από τους μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων. Διαφορετικοί θα είναι οι χώρου για τους μαθητές κάθε τμήματος/υποτμήματος στο προαύλιο. Απαγορεύονται τα παιχνίδια με μπάλα(π.χ. μπάσκετ, ποδόσφαιρο,βόλεϊ)

  Απαγορεύεται η λειτουργία του κυλικείου και οι μαθητές θα πρέπει να φέρνουν φαγητό και αρκετό νερό σε δικό τους μπουκάλι. Απαγορεύται να πίνουν νερό απευθείας από τη βρύση. Η χρήση μάσκας είναι προαιρετική στην τάξη.

  Για το υπόλοιπο του σχολικού έτους απαγορεύεται η είσοδος τρίτων στο Σχολείο. Επίσης δεν πραγματοποιούνται οι εκδρομές, επισκέψεις περίπατοι, εκδηλώσεις, μαθητικοί αγώνες.

  Τέλος αναστέλλεται η λειτουργία της σχολικής βιβλιοθήκης.

 Την Παρασκευή ,το αργότερο, θα ενημερωθείτε για το τμήμα του παιδιού σας και το πρόγραμμά του .  Οι εκπαιδευτικοί θα συνεχίσουν να δίνουν και να διορθώνουν εργασίας , μέσω της ψηφιακής τους τάξης. Φωτοτυπίες και εργασίες δε θα δίδονται στο Σχολείο.

Μέτρα ατομικής προστασίας

  Έχουμε λάβει και συνεχίζουμε να λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να προστατεύσουμε την υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Έγινε απεντόμωση, απολύμανση, καθαρισμός προαυλίου από το Δήμο  και ολοκληρώνεται η γενική καθαριότητα του διδακτηρίου και των επίπλων.

  Στο Σχολείο θα υπάρχουν αντισηπτικά, υγρό κρεμοσάπουνο, χάρτινες χειροπετσέτες μιας χρήσης, θα γίνεται φυσικός εξαερισμός (τα κλιματιστικά και οι ανεμιστήρες  δε θα λειτουργούν), ενώ προβλέπεται καθαρισμός των χώρων και επιφανειών δύο φορές την ημέρα (κατά τη διάρκεια λειτουργίας και μετά το πέρας των μαθημάτων). Στις επιφάνειες του εργαστηρίου  Πληροφορικής θα γίνεται καθαρισμός μετά το πέρας κάθε διδακτικής ώρας.

    Υπάρχει η δυνατότητα απουσίας μαθητή, βάση δήλωσης γονέα/κηδεμόνα περί ύπαρξης ατόμου στο σπίτι, που ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου (ιδιαίτερος λόγος).

                                                                       

                                                                                         Η Διευθύντρια του Σχολείου

                                                                Αικατερίνη Πούλου

Ετικέτες:

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά

Σας παρουσιάζουμε τους παρακάτω συνδέσμους από μουσεία και άλλους φορείς, προκειμένου οι μαθητές και οι μαθήτριες, κατά τη διάρκεια αναστολής της λειτουργίας των σχολείων, να έρθουν σε επαφή και να αξιοποιήσουν διαθέσιμο εκπαιδευτικό υλικό και εκπαιδευτικά παιχνίδια.

Ετικέτες:

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά

Παρακαλούμε ενημερωθείτε από τα παρακάτω φυλλάδια της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.

Ασφαλής εκπαίδευση εξ΄αποστάσεως

Γενικές συμβουλές από τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος

Συμβουλές προς τους γονείς από τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος

Ετικέτες:

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά

Μήνας λουλουδιών έντονων χρωμάτων και αρωμάτων. Ας είναι αυτά που θα μας συγκρατήσουν στην ελπίδα...

Καλή πρωτομαγιά!!! και καλό μήνα!

 

 

 

Ετικέτες:

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά

 Σας ενημερώνουμε ότι στην ΕΡΤ2 από την Δευτέρα 30/3/2020 και ώρα 10.00 π.μ. λειτουργεί ειδική τηλεοπτική ζώνη εξ αποστάσεως μαθημάτων  Τα μαθήματα των δύο πρώτων ημερών αφορούν τις μεγαλύτερες τάξεις του Δημοτικού και περιλαμβάνουν διδασκαλία Γλώσσας, Μαθηματικών, Φυσικών Επιστημών και Ιστορίας. Τις επόμενες ημέρες τα μαθήματα θα διευρυνθούν και για τις πρώτες τάξεις του δημοτικού, ενώ θα εμπλουτιστούν και με άλλα διδακτικά αντικείμενα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα των μαθημάτων δείτε τον δικτυακό τόπο της Διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης β΄ Αθήνας http://dipe-v-ath.att.sch.gr/

Ετικέτες:

Σελίδα 1 από 7

Αναζήτηση άρθρων

< « > » Αύγουστος 2020
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Λίγα λόγια

Λίγα λόγια για το σχολείο μας

Επικοινωνία

  • Αλφειού 62 & Χελμού, Βριλήσσια
  • 210 6131132
  • 210 6131004
  • mail@5dim-vriliss.att.sch.gr
© Πν. Δικαιώματα, 5ο Δημοτικό Σχολείο Βριλησσίων. Υποστήριξη Lost BIts