Ενημερώσεις

Αξιολόγηση Χρήστη: 3 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα παρακάτω , λαμβάνοντας υπόψη την με αρ. πρωτ.Φ7/ΦΜ/143840/Δ1/21-10-2020 εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ, την οποία σας επισυνάπτουμε:

Εορτασμός Εθνικής Επετείου

- Τn Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020, Θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του Σχολείου μας, παρουσία των μαθητών/τριών κατά τμήματα της ΣΤ' τάξης, η διαδικασία επιλογής σημαιοφόρων, παραστατών και υπευθύνων κατάθεσης στεφάνων, για τις εθνικές επετείους 28ης Οκτωβρίου και 25ης Μαρτίου.
- Τnν Τρίτn 27 Οκτωβρίου 2020 ώοα 8:15' έωc 9:45 Θα πραγματοποιηθούν σε κάθε τμήμα χωριστά εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, όπως προβλέπεται στην παρ. 4 του άρθρου 3 της με αρ. πρωτ.Δ1α/ΓΠ οικ. 55339/8-9-2020 Κ.γ.Α. (Β'3780).
Στις 09.45' σας παρακαλούμε να μεριμνήσετε για τnν ασφαλή αποχώρnση των μαθnτών. Το Ολοήμερο δεν Θα λειτουργήσει τnν nμέρα αυτή.
Την ίδια ημέρα Θα πραγματοποιηθεί η παράδοση της σημαίας από τη Διευθύντρια στον/στη σημαιοφόρο παρουσία μαθητών/τριών και εκπροσώπων εκπαιδευτικών, τηρώντας τα μέτρα προστασίας.
- Τnν Τετάρτn 28 Οκτωβρίου 2Ο20 o/η σημαιοφόρος και οι παραστάτες της 28ης Οκτωβρίου Θα παραστούν στη Δοξολογία και στην κατάθεση στεφάνων, εκπροσωπώντας το Σχολείο μας στις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Βριλησσίων. Θα προσέλθουν, με γονέα τους , ώρα 09:45'π.μ στο προαύλιο του Ιερού Ναού της Αναλήψεως, όπου Θα τους περιμένει η εκπαιδευτικός του σχολείου μας κ. Μυλωνά Παρασκευή.

Ετικέτες:

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά

Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου

Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης eTwinning 

Οδηγίες για Γονείς: "Εξ αποστάσεως εκπαίδευση στο σχολείο: Εργαλεία - Συμβουλές - Ψυχολογική υποστήριξη μαθητών"

Εδώ θα βρείτε το σχετικό σύνδεσμο.

Αξιολόγηση Χρήστη: 3 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά

Αγαπητοί γονείς, αγαπητά μας παιδιά,

ευχόμαστε σε όλους και όλες καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!

 

Ο καθιερωμένος Αγιασμός θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 08:30 π.μ.  

Ώρα προσέλευσης μαθητών : 08:15π.μ

Ώρα αποχώρησης μαθητών  : 09:15π.μ

Με νεότερη ανακοίνωση θα σας ενημερώσουμε για τις λεπτομέρειες του Αγιασμού και τη λειτουργία του Σχολείου.

 

                                                                             Η Διευθύντρια του σχολείου

                                                                                     Αικατερίνη Πούλου

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
Σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω:
Την με Αρ. Πρωτ.Φ7/118240Δ1/9-9-2020 Εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας με θέμα:  Λειτουργία Δημοτικών Σχολείων 2020-2021 Διαβάστε εδώ
Την με Αριθμ. Πρωτ.Δια/ΓΠ.ακ.55339(ΦΕΚ3780τ.Β΄/8-9-2020) Κοινή Υπουργική Απόφαση Διαβάστε εδώ

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά

Αγαπητοί  μας  γονείς, αγαπητά μας παιδιά,

Σας καλωσορίζουμε όλους και ιδιαιτέρως τους μαθητές και τους γονείς της Α’ τάξης αλλά και τους νέους μαθητές μας,  που έρχονται με μετεγγραφή από άλλα σχολεία.

Επιθυμούμε να κάνουμε τη νέα χρονιά, που ξεκινάει υπό συνθήκες  διαφορετικές και περίεργες, όμορφη και δημιουργική τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας! Αισιοδοξούμε ότι θα τα καταφέρουμε, αφού όλα δείχνουν πως η επιστήμη θα κάνει το καθήκον της και το εμβόλιο σύντομα θα τελειώσει την πανδημία που μας ταλαιπωρεί και δυσκολεύει την καθημερινότητά μας.

Αλλά μέχρι τότε... δεν ξεχνάμε να φοράμε τη μάσκα μας, να κρατάμε αποστάσεις, να πλένουμε σχολαστικά τα χέρια μας και να ερχόμαστε στο σχολείο με αντισηπτικό και το παγούρι μας. Προτείνουμε για  αυτό το λόγο στους γονείς να προμηθεύσουν τα παιδιά με ένα τσαντάκι μέσης ώστε να μπορούν τα παιδιά να τοποθετούν τις μάσκες και τα αντισηπτικά τους μέσα κατά τη διάρκεια του διαλείμματος. Και όλα αυτά επειδή δε θέλουμε το σχολείο μας εστία διασποράς του ιού αλλά κυψέλη δημιουργίας και γνώσης με υγιείς μαθητές, δασκάλους και γονείς.

 

Σας ενημερώνουμε ότι:

 1. ο Αγιασμός για το σχολικό έτος 2020-21 θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου στις 8:30. Οι μαθητές θα προσέλθουν στο σχολείο στις 8:15 ως εξής: Οι μαθητές των Α΄, Β΄, Γ΄ τάξεων εισέρχονται/εξέρχονται από την εξώπορτα  της οδού Αρετής. Οι μαθητές των Δ΄, Ε΄,  ΣΤ΄ τάξεων εισέρχονται/εξέρχονται από την αυλόπορτα της οδού  Αλφειού. Η είσοδος των μαθητών/ θα γίνεται υποχρεωτικά με μάσκες, σύμφωνα  με την Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ.55339(ΦΕΚ 3780 τ.Β΄/08-09-2020). Οι εκπαιδευτικοί των ειδικοτήτων υποδέχονται τους μαθητές και  τους κατευθύνουν στις τάξεις τους. Εκεί στην καινούρια τους αίθουσα τους περιμένουν οι δάσκαλοί τους και υπεύθυνοι τμημάτων. Ο Αγιασμός   θα πραγματοποιηθεί στην αυλή του σχολείου όπου θα βρίσκονται μόνο οι μαθητές της Α΄ τάξης και αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών. Κατόπιν ο ιερέας θα μπει σε κάθε τάξη και θα αγιάσει εκπαιδευτικούς και μαθητές. Μετά τον Αγιασμό, στις 9:15, θα αποχωρήσουν όλοι οι  μαθητές.
 2. Από την Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου θα λειτουργεί με πλήρες πρόγραμμα μόνο το πρωινό με ώρα προσέλευσης 8:00-8:15 και ώρα αποχώρησης 1:15 μ.μ. Για την έναρξη του Ολοήμερου Σχολείου θα ειδοποιηθείτε σύντομα με νεότερη ανακοίνωση. Οι μαθητές του ολοήμερου προγράμματος αποχωρούν στις 3:00μ.μ ή στις 4:00 μ.μ αναλόγως με τις δηλώσεις των γονέων τους. Η διανομή των βιβλίων θα γίνει την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου, για αυτό όλοι οι μαθητές θα πρέπει να κρατούν τις σχολικές τσάντες τους για να βάλουν τα βιβλία τους.
 3. Για την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των γονέων θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές συναντήσεις με τους γονείς, στις οποίες θα παραβρίσκεται αυστηρά και μόνο ο ένας εκ των δύο γονιών κάθε μαθητή(χωρίς μαθητές), φορώντας υποχρεωτικά μάσκα ως εξής:

 

 • Α΄ τάξη: Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020, ώρα 11:00
 • Β΄ τάξη: Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020, ώρα 13:30
 • Γ΄ τάξη: Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020, ώρα 13:30
 • Δ΄ τάξη: Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020, ώρα 11:00
 • Ε τάξη: Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020, ώρα 13:30
 • ΣΤ΄ τάξη: Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020, ώρα 13:30

 

 

                                                              Ο Σύλλογος Διδασκόντων και η Διευθύντρια

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
Οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού  Δημόσιας Υγείας με θέμα Υγείας με θέμα 
<<Λοιμώξεις από το νέο Κορονοϊό  Sars-CoV-2 (COVID-19)>> Δείτε εδώ το σχετικό αρχείο

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά

Προς: Τους γονείς και Κηδεμόνες των μαθητών/τριών του Σχολείου μας 

Εύχομαι να είστε υγιείς και ασφαλείς.

 Από  τη Δευτέρα 1η Ιουνίου, όπως ήδη γνωρίζετε, θα επαναλειτουργήσουν τα δημοτικά σχολεία και τα μαθήματα θα παραταθούν μέχρι την Παρασκευή 26 Ιουνίου.Το Ολοήμερο πρόγραμμα δε θα λειτουργήσει.Τα μαθήματα θα ξεκινούν  στις 08.15΄  και όλοι οι μαθητές θα σχολάνε στις  13.15΄.

  Θα υπάρξουν δύο ζώνες λειτουργίας του Σχολείου. Οι μαθητές θα προσέρχονται στο Σχολείο σε εκ περιτροπής υπο-τμήματα (που θα προκύψουν από τη διαίρεση του τμήματος στα δύο), με στόχο τη μείωση του συγχρωτισμού εντός της ίδιας αίθουσας. Η απόσταση μεταξύ των μαθητών θα είναι 1,5 μέτρα και ο ανώτερος αριθμός μαθητών εντός της τάξης 15 άτομα.

  Θα πραγματοποιείται εκ περιτροπής διδασκαλία στα δύο υπο-τμήματα.  Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή θα πηγαίνει στο σχολείο το μισό πρώτο τμήμα και Τρίτη-Πέμπτη το άλλο μισό δεύτερο τμήμα, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα γίνεται το αντίστροφο.

Τα ολιγομελή τμήματα (ως 15 μαθητές) θα μπορούν να λειτουργούν καθημερινά.

  Η προσέλευση και η αποχώρηση  των μαθητών των μικρότερων τάξεων Α,΄Β΄,Γ΄ και των αδελφών τους θα γίνεται από την οδό Αρετής, ενώ των τάξεων Δ΄,Ε΄ και ΣΤ΄ από την οδό Αλφειού, φροντίζοντας να τηρούνται οι αποστάσεις. Πρωινή συγκέντρωση μαθητών στον προαύλιο χώρο, πριν την έναρξη του προγράμματος δε θα πραγματοποιείται και η καθιερωμένη διαδικασία θα γίνεται εντός των αιθουσών.

  Οι μαθητές των μικρότερων τάξεων θα έχουν διαφορετικό χρόνο διαλείμματος από τους μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων. Διαφορετικοί θα είναι οι χώρου για τους μαθητές κάθε τμήματος/υποτμήματος στο προαύλιο. Απαγορεύονται τα παιχνίδια με μπάλα(π.χ. μπάσκετ, ποδόσφαιρο,βόλεϊ)

  Απαγορεύεται η λειτουργία του κυλικείου και οι μαθητές θα πρέπει να φέρνουν φαγητό και αρκετό νερό σε δικό τους μπουκάλι. Απαγορεύται να πίνουν νερό απευθείας από τη βρύση. Η χρήση μάσκας είναι προαιρετική στην τάξη.

  Για το υπόλοιπο του σχολικού έτους απαγορεύεται η είσοδος τρίτων στο Σχολείο. Επίσης δεν πραγματοποιούνται οι εκδρομές, επισκέψεις περίπατοι, εκδηλώσεις, μαθητικοί αγώνες.

  Τέλος αναστέλλεται η λειτουργία της σχολικής βιβλιοθήκης.

 Την Παρασκευή ,το αργότερο, θα ενημερωθείτε για το τμήμα του παιδιού σας και το πρόγραμμά του .  Οι εκπαιδευτικοί θα συνεχίσουν να δίνουν και να διορθώνουν εργασίας , μέσω της ψηφιακής τους τάξης. Φωτοτυπίες και εργασίες δε θα δίδονται στο Σχολείο.

Μέτρα ατομικής προστασίας

  Έχουμε λάβει και συνεχίζουμε να λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να προστατεύσουμε την υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Έγινε απεντόμωση, απολύμανση, καθαρισμός προαυλίου από το Δήμο  και ολοκληρώνεται η γενική καθαριότητα του διδακτηρίου και των επίπλων.

  Στο Σχολείο θα υπάρχουν αντισηπτικά, υγρό κρεμοσάπουνο, χάρτινες χειροπετσέτες μιας χρήσης, θα γίνεται φυσικός εξαερισμός (τα κλιματιστικά και οι ανεμιστήρες  δε θα λειτουργούν), ενώ προβλέπεται καθαρισμός των χώρων και επιφανειών δύο φορές την ημέρα (κατά τη διάρκεια λειτουργίας και μετά το πέρας των μαθημάτων). Στις επιφάνειες του εργαστηρίου  Πληροφορικής θα γίνεται καθαρισμός μετά το πέρας κάθε διδακτικής ώρας.

    Υπάρχει η δυνατότητα απουσίας μαθητή, βάση δήλωσης γονέα/κηδεμόνα περί ύπαρξης ατόμου στο σπίτι, που ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου (ιδιαίτερος λόγος).

                                                                       

                                                                                         Η Διευθύντρια του Σχολείου

                                                                Αικατερίνη Πούλου

Ετικέτες:

Σελίδα 1 από 8

Λίγα λόγια

Λίγα λόγια για το σχολείο μας

Επικοινωνία

 • Αλφειού 62 & Χελμού, Βριλήσσια
 • 210 6131132
 • 210 6131004
 • mail@5dim-vriliss.att.sch.gr
© Πν. Δικαιώματα, 5ο Δημοτικό Σχολείο Βριλησσίων. Υποστήριξη Lost BIts