Ενημερώσεις

Ενημερωτική επιστολή - Επαναλειτουργία σχολείων

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Προς: Τους γονείς και Κηδεμόνες των μαθητών/τριών του Σχολείου μας 

Εύχομαι να είστε υγιείς και ασφαλείς.

 Από  τη Δευτέρα 1η Ιουνίου, όπως ήδη γνωρίζετε, θα επαναλειτουργήσουν τα δημοτικά σχολεία και τα μαθήματα θα παραταθούν μέχρι την Παρασκευή 26 Ιουνίου.Το Ολοήμερο πρόγραμμα δε θα λειτουργήσει.Τα μαθήματα θα ξεκινούν  στις 08.15΄  και όλοι οι μαθητές θα σχολάνε στις  13.15΄.

  Θα υπάρξουν δύο ζώνες λειτουργίας του Σχολείου. Οι μαθητές θα προσέρχονται στο Σχολείο σε εκ περιτροπής υπο-τμήματα (που θα προκύψουν από τη διαίρεση του τμήματος στα δύο), με στόχο τη μείωση του συγχρωτισμού εντός της ίδιας αίθουσας. Η απόσταση μεταξύ των μαθητών θα είναι 1,5 μέτρα και ο ανώτερος αριθμός μαθητών εντός της τάξης 15 άτομα.

  Θα πραγματοποιείται εκ περιτροπής διδασκαλία στα δύο υπο-τμήματα.  Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή θα πηγαίνει στο σχολείο το μισό πρώτο τμήμα και Τρίτη-Πέμπτη το άλλο μισό δεύτερο τμήμα, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα γίνεται το αντίστροφο.

Τα ολιγομελή τμήματα (ως 15 μαθητές) θα μπορούν να λειτουργούν καθημερινά.

  Η προσέλευση και η αποχώρηση  των μαθητών των μικρότερων τάξεων Α,΄Β΄,Γ΄ και των αδελφών τους θα γίνεται από την οδό Αρετής, ενώ των τάξεων Δ΄,Ε΄ και ΣΤ΄ από την οδό Αλφειού, φροντίζοντας να τηρούνται οι αποστάσεις. Πρωινή συγκέντρωση μαθητών στον προαύλιο χώρο, πριν την έναρξη του προγράμματος δε θα πραγματοποιείται και η καθιερωμένη διαδικασία θα γίνεται εντός των αιθουσών.

  Οι μαθητές των μικρότερων τάξεων θα έχουν διαφορετικό χρόνο διαλείμματος από τους μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων. Διαφορετικοί θα είναι οι χώρου για τους μαθητές κάθε τμήματος/υποτμήματος στο προαύλιο. Απαγορεύονται τα παιχνίδια με μπάλα(π.χ. μπάσκετ, ποδόσφαιρο,βόλεϊ)

  Απαγορεύεται η λειτουργία του κυλικείου και οι μαθητές θα πρέπει να φέρνουν φαγητό και αρκετό νερό σε δικό τους μπουκάλι. Απαγορεύται να πίνουν νερό απευθείας από τη βρύση. Η χρήση μάσκας είναι προαιρετική στην τάξη.

  Για το υπόλοιπο του σχολικού έτους απαγορεύεται η είσοδος τρίτων στο Σχολείο. Επίσης δεν πραγματοποιούνται οι εκδρομές, επισκέψεις περίπατοι, εκδηλώσεις, μαθητικοί αγώνες.

  Τέλος αναστέλλεται η λειτουργία της σχολικής βιβλιοθήκης.

 Την Παρασκευή ,το αργότερο, θα ενημερωθείτε για το τμήμα του παιδιού σας και το πρόγραμμά του .  Οι εκπαιδευτικοί θα συνεχίσουν να δίνουν και να διορθώνουν εργασίας , μέσω της ψηφιακής τους τάξης. Φωτοτυπίες και εργασίες δε θα δίδονται στο Σχολείο.

Μέτρα ατομικής προστασίας

  Έχουμε λάβει και συνεχίζουμε να λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να προστατεύσουμε την υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Έγινε απεντόμωση, απολύμανση, καθαρισμός προαυλίου από το Δήμο  και ολοκληρώνεται η γενική καθαριότητα του διδακτηρίου και των επίπλων.

  Στο Σχολείο θα υπάρχουν αντισηπτικά, υγρό κρεμοσάπουνο, χάρτινες χειροπετσέτες μιας χρήσης, θα γίνεται φυσικός εξαερισμός (τα κλιματιστικά και οι ανεμιστήρες  δε θα λειτουργούν), ενώ προβλέπεται καθαρισμός των χώρων και επιφανειών δύο φορές την ημέρα (κατά τη διάρκεια λειτουργίας και μετά το πέρας των μαθημάτων). Στις επιφάνειες του εργαστηρίου  Πληροφορικής θα γίνεται καθαρισμός μετά το πέρας κάθε διδακτικής ώρας.

    Υπάρχει η δυνατότητα απουσίας μαθητή, βάση δήλωσης γονέα/κηδεμόνα περί ύπαρξης ατόμου στο σπίτι, που ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου (ιδιαίτερος λόγος).

                                                                       

                                                                                         Η Διευθύντρια του Σχολείου

                                                                Αικατερίνη Πούλου

Ετικέτες:

Λίγα λόγια

Λίγα λόγια για το σχολείο μας

Επικοινωνία

  • Αλφειού 62 & Χελμού, Βριλήσσια
  • 210 6131132
  • 210 6131004
  • mail@5dim-vriliss.att.sch.gr
© Πν. Δικαιώματα, 5ο Δημοτικό Σχολείο Βριλησσίων. Υποστήριξη Lost BIts