Ενημερώσεις

Ενημέρωση για την έναρξη του σχολικού έτους

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

Αγαπητοί  μας  γονείς, αγαπητά μας παιδιά,

Σας καλωσορίζουμε όλους και ιδιαιτέρως τους μαθητές και τους γονείς της Α’ τάξης αλλά και τους νέους μαθητές μας,  που έρχονται με μετεγγραφή από άλλα σχολεία.

Επιθυμούμε να κάνουμε τη νέα χρονιά, που ξεκινάει υπό συνθήκες  διαφορετικές και περίεργες, όμορφη και δημιουργική τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας! Αισιοδοξούμε ότι θα τα καταφέρουμε, αφού όλα δείχνουν πως η επιστήμη θα κάνει το καθήκον της και το εμβόλιο σύντομα θα τελειώσει την πανδημία που μας ταλαιπωρεί και δυσκολεύει την καθημερινότητά μας.

Αλλά μέχρι τότε... δεν ξεχνάμε να φοράμε τη μάσκα μας, να κρατάμε αποστάσεις, να πλένουμε σχολαστικά τα χέρια μας και να ερχόμαστε στο σχολείο με αντισηπτικό και το παγούρι μας. Προτείνουμε για  αυτό το λόγο στους γονείς να προμηθεύσουν τα παιδιά με ένα τσαντάκι μέσης ώστε να μπορούν τα παιδιά να τοποθετούν τις μάσκες και τα αντισηπτικά τους μέσα κατά τη διάρκεια του διαλείμματος. Και όλα αυτά επειδή δε θέλουμε το σχολείο μας εστία διασποράς του ιού αλλά κυψέλη δημιουργίας και γνώσης με υγιείς μαθητές, δασκάλους και γονείς.

 

Σας ενημερώνουμε ότι:

 1. ο Αγιασμός για το σχολικό έτος 2020-21 θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου στις 8:30. Οι μαθητές θα προσέλθουν στο σχολείο στις 8:15 ως εξής: Οι μαθητές των Α΄, Β΄, Γ΄ τάξεων εισέρχονται/εξέρχονται από την εξώπορτα  της οδού Αρετής. Οι μαθητές των Δ΄, Ε΄,  ΣΤ΄ τάξεων εισέρχονται/εξέρχονται από την αυλόπορτα της οδού  Αλφειού. Η είσοδος των μαθητών/ θα γίνεται υποχρεωτικά με μάσκες, σύμφωνα  με την Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ.55339(ΦΕΚ 3780 τ.Β΄/08-09-2020). Οι εκπαιδευτικοί των ειδικοτήτων υποδέχονται τους μαθητές και  τους κατευθύνουν στις τάξεις τους. Εκεί στην καινούρια τους αίθουσα τους περιμένουν οι δάσκαλοί τους και υπεύθυνοι τμημάτων. Ο Αγιασμός   θα πραγματοποιηθεί στην αυλή του σχολείου όπου θα βρίσκονται μόνο οι μαθητές της Α΄ τάξης και αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών. Κατόπιν ο ιερέας θα μπει σε κάθε τάξη και θα αγιάσει εκπαιδευτικούς και μαθητές. Μετά τον Αγιασμό, στις 9:15, θα αποχωρήσουν όλοι οι  μαθητές.
 2. Από την Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου θα λειτουργεί με πλήρες πρόγραμμα μόνο το πρωινό με ώρα προσέλευσης 8:00-8:15 και ώρα αποχώρησης 1:15 μ.μ. Για την έναρξη του Ολοήμερου Σχολείου θα ειδοποιηθείτε σύντομα με νεότερη ανακοίνωση. Οι μαθητές του ολοήμερου προγράμματος αποχωρούν στις 3:00μ.μ ή στις 4:00 μ.μ αναλόγως με τις δηλώσεις των γονέων τους. Η διανομή των βιβλίων θα γίνει την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου, για αυτό όλοι οι μαθητές θα πρέπει να κρατούν τις σχολικές τσάντες τους για να βάλουν τα βιβλία τους.
 3. Για την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των γονέων θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές συναντήσεις με τους γονείς, στις οποίες θα παραβρίσκεται αυστηρά και μόνο ο ένας εκ των δύο γονιών κάθε μαθητή(χωρίς μαθητές), φορώντας υποχρεωτικά μάσκα ως εξής:

 

 • Α΄ τάξη: Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020, ώρα 11:00
 • Β΄ τάξη: Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020, ώρα 13:30
 • Γ΄ τάξη: Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020, ώρα 13:30
 • Δ΄ τάξη: Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020, ώρα 11:00
 • Ε τάξη: Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020, ώρα 13:30
 • ΣΤ΄ τάξη: Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020, ώρα 13:30

 

 

                                                              Ο Σύλλογος Διδασκόντων και η Διευθύντρια

Λίγα λόγια

Λίγα λόγια για το σχολείο μας

Επικοινωνία

 • Αλφειού 62 & Χελμού, Βριλήσσια
 • 210 6131132
 • 210 6131004
 • mail@5dim-vriliss.att.sch.gr
© Πν. Δικαιώματα, 5ο Δημοτικό Σχολείο Βριλησσίων. Υποστήριξη Lost BIts