Ενημερώσεις

Επαναλειτουργία του Σχολείου τη Δευτέρα 10 Μαΐου/ Οδηγίες για διενέργεια υποχρεωτικού self-test

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

Αγαπητοί γονείς,

Χριστός Ανέστη!  Χρόνια πολλά!

  Ο κύκλος της εξ αποστάσεως διδασκαλίας ήταν μια δύσκολη περίοδος για όλους μας και ιδιαίτερα για τα παιδιά. Θεωρούμε ότι το σύνολο των εκπαιδευτικών, των μαθητών/μαθητριών και των γονέων κατέβαλε υπεράνθρωπες προσπάθειες και ανταποκρίθηκε με επιτυχία στις ιδιαίτερες απαιτήσεις της τρέχουσας κατάστασης.

Η διά ζώσης διδασκαλία είναι αναντικατάστατη και η επιστροφή των παιδιών μας και των εκπαιδευτικών μας στο σχολείο με όρους ασφάλειας, είναι απαραίτητη  για μαθησιακούς αλλά και για ψυχοσυναισθηματικούς λόγους.

Σας ενημερώνουμε, λοιπόν, ότι από τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2021 επαναλειτουργούν δια ζώσης τα Δημοτικά σχολεία της χώρας. Σύμφωνα με την ΚΥΑ  Δ1α/ΓΠ.οικ. 27707 (ΦΕΚ: 1825Β/5-5-2021) για το self test σε όλα τα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, ο διαγνωστικός έλεγχος νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19 μέσω δωρεάν αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου είναι υποχρεωτικός για τους/τις μαθητές/τριες τους/τις εκπαιδευτικούς και όλους τους εργαζόμενους στη σχολική μονάδα...

Ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος νόσησης διενεργείται κάθε εβδομάδα, τουλάχιστον μια φορά πριν τη Δευτέρα.

Επομένως, από τη Δευτέρα 10/5/20 καλείται όλο το προσωπικό του σχολείου (μαθητές, εκπαιδευτικοί, βοηθητικό προσωπικό) να εισέλθουν στο σχολείο αφού πρώτα επιδείξουν το απαραίτητο έγγραφο. Οι μαθητές /τριες επιδεικνύουν τη σχολική κάρτα όταν μπαίνουν στην τάξη στον/στην εκπαιδευτικό που διδάσκει την πρώτη διδακτική ώρα.

Υπενθυμίζεται ότι η χρήση του self-test δρα συμπληρωματικά στα ήδη ισχύοντα μέτρα, που περιλαμβάνουν υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών, σταθερές ομάδες μαθητών σε αθλήματα και άλλες δραστηριότητες, χρήση αντισηπτικών, σχολαστικούς καθαρισμούς χώρων, τακτικούς αερισμούς χώρων, ειδικότερα τώρα που και ο καλός καιρός βοηθά, εξειδικευμένα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστηρίων πληροφορικής, χρήσης μουσικών οργάνων κ.ά.

 Βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε:

  1. Παραλαμβάνετε από φαρμακείο, δωρεάν, με τον ΑΜΚΑ μαθητή/τριας το δωρεάν τεστ.
  2. Κάνετε το τεστ στο παιδί σας την Κυριακή. (Προσοχή πρέπει εντός των 24 ωρών πριν έρθει στο σχολείο να έχει διενεργηθεί.)
  3. Εισέρχεστε στην πλατφόρμα https://dilosi.services.gov.gr/login?template=COVID19-SCHOOL-CARD&next=/templates/COVID19-SCHOOL-CARD/create/& όπου συνδέεστε με κωδικούς taxinet και δηλώνετε το αποτέλεσμα του τεστ και στη συνέχεια τυπώνετε τη σχολική κάρτα μαθητή/τριας.
  4. Εάν δεν έχετε τη δυνατότητα εκτύπωσης, μπορείτε  να συμπληρώσετε χειρόγραφα σε μια κόλα χαρτί τα στοιχεία που βλέπετε (δείτε εδώ)

Δήλωση αποτελέσματος self-test για Covid-19

Σχολική κάρτα για covid-19

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τη διεύθυνση https://self-testing.gov.gr/

Στο παρακάτω video δίνονται οδηγίες για τον τρόπο διενέργειας του self test.

https://youtu.be/uqy9EtE1uuE

 Σας ευχαριστώ όλους και  ζητώ τη συνεργασία σας, τη μέριμνά σας  και την αμοιβαία εμπιστοσύνη σας,  για να  συνεχίσουμε να διαχειριζόμαστε  συλλογικά  και αποτελεσματικά την πρωτόγνωρη κρίση που βιώσαμε και συνεχίζουμε να βιώνουμε.

Η Διευθύντρια του Σχολείου

 Αικατερίνη Πούλου

Λίγα λόγια

Λίγα λόγια για το σχολείο μας

Επικοινωνία

  • Αλφειού 62 & Χελμού, Βριλήσσια
  • 210 6131132
  • 210 6131004
  • mail@5dim-vriliss.att.sch.gr
©2016-2024 Πν. Δικαιώματα, 5ο Δημοτικό Σχολείο Βριλησσίων. Υποστήριξη Lost BIts